header site - Copy

Crosul IOR51 promoveaza sportul in familie. Este al doilea an la rand cand alergam impreuna: mamici, tatici, copii si bunici.

STARTUL se da pe 7 mai, la ora 11.00,  la Calul Titanilor din Parcul Artelor-Parcul Titan!

Tot in cinstea parcului, chiar inainte de startul crosului, de la ora 10:00, toti cei care s-au inscris la eveniment vor fi parte din cel mai mare flashmob in aer liber organizat anul acesta in Romania. Scriem, din corpuri umane, numele si varsta parcului nostru: IOR 51. Alatura-te si tu!

Tu in ce categorie te inscrii?

1. FAMILII – bunicii, parintii si copiii mai mici de 11 ani alearga impreuna, pe traseul de 1000 de metri.

2. COPII – daca ai intre 11 si 14 ani, alergi pe traseul de 1500 metri.

3. ADOLESCENTI – daca ai intre 15 si 18 ani, alergi pe traseul de 2000 metri.

4. TINERI – daca ai intre 19 si 35 ani,  alergi pe traseul de 2000 metri.

5. PARINTI – daca ai intre 36-50 ani, alergi pe traseul de 2000 metri.

6. BUNICI – daca ai peste 51 de ani, alergi pe traseul de 1500 metri.

Daca traseul ti se va parea scurt, dupa ce ajungi la sosire poti continua miscarea si distractia in Arena Sportiva IOR, amenajata pe terenul de sport din apropierea Calul Titanilor. Iar daca traseul te va obosi prea tare, te poti odihni citind expozitia “Istoria Parcului IOR”, amenajata in aer liber, de unde poti afla povestile si legendele nascute in parcul familiei tale.

Castigatorii crosului vor primi cate un copac, pe care il vor planta alaturi de cei dragi in Parcul IOR. In total, vom planta 51 de copaci, atatia cati ani implineste parcul. Pe copiii si adolescentii care trec primii linia de SOSIRE ii asteapta 175 de tabere la Costinesti, Neptun si Predeal. Premiile la categoria COPII: 85 de tabere la Neptun si 40 la Predeal. Premiile la categoria ADOLESCENTI: 50 de tabere la Costinesti.

premii cros IOR51

Crosul IOR51 este organizat de Centrul Cultural Casa Artelor si Primaria Sectorului 3.

De ce IOR 51?

Anul acesta sarbatorim 51 de ani de cand in Parcul IOR au fost plantati primii copaci, in aprilie 1965, de catre angajatii fabricilor din zona (pe atunci puternic industrializata), impreuna cu profesorii si elevii de la scolile din Sectorul 3.

Parcul IOR a fost conceput si s-a dezvoltat ca un parc al familiei, un loc in care te poti plimba, te poti juca si poti face sport cu cei dragi. Construit pe locul fabricii de caramida Flax, a devenit cunoscut sub numele de IOR, de la denumirea platformei industriale Intreprinderea Optica Romana, aflata in imediata apropiere.

Intre cele aproape 50 de parcuri si gradini publice din Bucuresti, Parcul IOR este cel mai tanar spatiu verde si al doilea ca marime din Capitala. Are aproximativ 82 de hectare, despartite de podul Liviu Rebreanu in doua parcuri: Parcul Alexandru Ioan Cuza si Parcul Artelor-Parcul Titan.

Vrei sa stii mai multe despre Parcul IOR? Poti afla istoria locului pe 7 mai, in Parcul Artelor-Parcul Titan, la expozitia organizata de Centrul Cultural Casa Artelor.

   

ORGANIZATORI: organizatori 1

PARTENERI: parteneri

PARTENERI MEDIA: parteneri media

 

Centrul Cultural Casa Artelor este o institutie finantata de

 Consiliul Local al Sectorului 3

Mai jos puteti vedea harta Parcului IOR, cu principalele puncte de interes:Harta Parcul IOR