REGULAMENTUL OFICIAL de organizare si desfasurare a Crosului IOR 51

Sambata, 7 mai 2016, Parcul Artelor – Parcul Titan

SECTIUNEA 1. ORGANIZATORII SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI

Crosul IOR 51 este organizat de Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 (CCCA) si Primaria Sectorului 3Competitia face parte dintr-o serie de evenimente care marcheaza, pe 7 mai 2016, 51 de ani de la infiintarea Parcului IOR din Sectorul 3.

Crosul IOR 51 promoveaza sportul in familie, in contextul in care Parcul IOR a fost conceput si s-a dezvoltat ca un parc al familiei, un loc in care te poti plimba, te poti juca si poti face sport impreuna cu cei dragi.

Participantii la cros sunt obligati sa respecte termenii si conditiile din prezentul Regulament Oficial al competitiei (denumit in continuare “Regulament Oficial”).

Regulamentul Oficial este intocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile in Romania, fiind disponibil in mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul www.crosior.ro si la locul de desfasurare a competitiei.

Prin participarea la aceasta competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si ale legislatiei in vigoare aplicabile si sa semneze declaratia pe proprie raspundere privind starea de sanatate, pusa la dispozitie de catre organizatori cu ocazia inscrierii, precum si in ziua concursului, la momentul validarii inscrierii.

SECTIUNEA 2. PERIOADA SI ZONA DE DESFASURARE A COMPETITIEI

2.1. Data si locul desfasurarii competitiei:

Crosul va avea loc sambata7 mai 2016, incepand cu ora 11:00, in Parcul Artelor – Parcul Titan din Sectorul 3, Bucuresti (zona de start si aria de concurs sunt marcate pe harta oficiala de pe pagina www.crosior.ro). Organizatoul isi rezerva dreptul de a modifica data evenimentului, in cazul in care aspecte neprevazute impun aceasta schimbare.

SECTIUNEA 3. MECANISMUL COMPETITIEI

3.1. Participantii si desfasurarea competitiei

Competitia va cuprinde curse distincte, pentru 6 categorii de varsta – masculin si feminin – si fiecare categorie de varsta va alerga pe urmatoarele distante, in ordinea startului, astfel:

1. FAMILII – bunici, parinti si copii (daca au varsta pana la 11 ani sau chiar daca sunt in carucior) – 1000 metri – marcaj pe harta de culoare verde

2. COPII – 11-14 ani – 1500 metri – marcaj pe harta de culoare albastra

3. ADOLESCENTI – 15-18 ani – 2000 metri – marcaj pe harta de culoare rosie

4. TINERI – 19-35 ani – 2000 metri – marcaj pe harta de culoare rosie

5. PARINTI – 36-50 ani – 2000 metri – marcaj pe harta de culoare rosie

6. BUNICI – 51 ani + – 1500 metri – marcaj pe harta de culoare albastra

3.2. Traseul pentru concurs

Fiecare dintre categoriile mentionate la punctul 3.1 va alerga pe un traseu distinct, cu punct de START si SOSIRE comun, conform celor prezentate la punctul 2.1.

O harta exacta a traseului poate fi gasita pe aici, dar va fi afisata si in zona de validare a inscrierilor.

Masurarea si marcarea traseului pentru concurs sunt asigurate de Federatia Romana de Atletism (F.R.A.). Traseul va fi semnalizat de catre organizatori prin benzi de delimitare (garduri/balize), amplasate la intersectiile aleilor. Traseul pentru concurs va fi supravegheat de mai multi arbitri de traseu, care urmaresc parcurgerea acestuia de catre toti concurentii, care trebuie sa respecte toate regulile prevazute in prezentul Regulament.

Daca un arbitru de cursa va observa o tentativa de abatere a vreunui concurent de la traseu, de scurtare a acestuia sau de intrare pe traseu fara sa ia startul, concurentul respectiv va fi descalificat.

Intregul traseu va fi monitorizat video, astfel ca orice tentativa de acest fel poate fi verificata si sanctionata.

3.3. Inscrierea

Participarea la Crosul IOR 51 este gratuita, iar numarul total de concurenti pentru toate categoriile de varsta nu poate depasi 2000 de persoane.

Inscrierea participantilor se face exclusiv online, completand formularul.

Data limita pentru inscrieri este 5 mai 2016, ora 23:59.

In ziua crosului, pe 7 mai 2016, validarea inscrierilor online se face la zona de start/sosire de la statuia Calul Titanilor, in intervalul orar 08:00-12:00, conform urmatorului program:

 08:00-10:30 – FAMILII

08:00-10:45 – COPII 11-14 ani

08:00-11:00 – ADOLESCENTI 15-18 ani

08:00-11:20 – TINERI 19-35 ani

08:00-11:40 – PARINTI 36-50 ani

08:00-12:00 – BUNICI 51 ani +

Pentru fiecare categorie de concurenti va fi amenajat un loc de validare a inscrierii marcat corespunzator.

Este interzisa participarea la cros a persoanelor care au asupra lor bauturi alcoolice/droguri sau care se afla sub influenta acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau inflamabile, substante iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru socuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru actiuni violente si/sau de tulburare a desfasurarii normale a evenimentului.

Persoanele care vor incalca aceste prevederi vor fi indepartate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul organelor de politie, daca va fi cazul.

3.4. Declaratia pe propria raspundere

Toti concurentii vor completa si semna o declaratie pe propria raspundere, prin care vor confirma ca sunt apti din punct de vedere medical pentru a participa la competitie.

Toti cei care au calitatea de parinte/ profesor/ invatator/ tutore al minorilor pe care ii insotesc vor semna o declaratie pe proprie raspundere, prin care vor confirma ca sunt de acord cu participarea minorilor la competitie si ca minorii sunt apti din punct de vedere medical pentru a participa la competitie.

Declaratiile pe propria raspundere sunt atasate emailului de confirmare a inscrierii si vor fi semnate inainte de start.

3.5. Echipament si conditii de concurs

Concurentii vor participa la cros folosind propriul echipament. Se recomanda sa poarte echipament de alergare corespunzator conditiilor meteorologice, de la ora de desfasurare a competitiei (inclusiv incaltaminte adecvata).

Organizatorii pun la dispozitia concurentilor tricouri inscriptionate cu sigla evenimentului, tricouri care le vor fi inmanate in zona pentru verificarea si validarea inscrierilor.

3.6. Programul, startul, sosirea si stabilirea rezultatelor

Ordinea la start:

ORA 11:00 – FAMILII

ORA 11:15 – COPII 11-14 ani

ORA 11:30 – ADOLESCENTI 15-18 ani

ORA 11:50 – TINERI 19-35 ani

ORA 12:10 – PARINTI 36-50 ani

ORA 12:30 – BUNICI 51 ani +

Startul se da din locatia mentionata la pct. 2.1, conform programului mai sus prezentat.

Sosirea: Clasamentul pentru fiecare categorie se face in ordinea sosirii participantilor si va fi stabilita de catre arbitrii profesionisti. Femeile si barbatii vor avea culoare separate de sosire, astfel incat stabilirea clasamentului sa fie corecta.

Stabilirea rezultatelor:

La SOSIRE, primii concurenti, separat femei, separat barbati, vor primi tichete in ordinea sosirii, cu care se vor prezenta la mesele special amenajate.

SECTIUNEA 4. ANUNTAREA SI INMANAREA PREMIILOR

4.1. Titluri si premii

Premierea pentru fiecare categorie se face imediat dupa incheierea cursei.

La fiecare categorie, vor fi premiate locurile 1, 2 și 3 de la feminin, respectiv masculin. La categoria Familii vor fi premiate primele 3 familii care termina cursa in formula completa, identica cu cea de la start.

Castigatorii crosului vor primi cate un copac, pe care il vor planta alaturi de cei dragi in Parcul IOR. In total, vom planta 51 de copaci, atatia cati ani implineste parcul. Pe copiii si adolescentii care trec primii linia de SOSIRE ii asteapta 175 de tabere la Costinesti, Neptun si Predeal. Premiile la categoria COPII: 85 de tabere la Neptun si 40 la Predeal. Premiile la categoria ADOLESCENTI: 50 de tabere la Costinesti.

Toti participantii la cros vor primi, pe adresa de e-mail, o DIPLOMA ANIVERSARA IOR 51.

SECTIUNEA 5. CONDITII ADMINISTRATIVE

5.1. Conditii administrative (pe timpul curselor)

Organizarea evenimentului revine CCCA, care se ocupa de implementarea si popularizarea evenimentului. Pentru o buna desfasurare a competitiei, CCCA colaboreaza pentru organizarea Crosului IOR 51 cu F.R.A., care pune la dispozitie arbitrii necesari bunei desfasurari a competitiei.

Pe durata desfasurarii curselor, participantii nu pot parasi traseul de alergare si nici nu il pot schimba, fiind obligati sa respecte culoarul de delimitare trasat de catre organizatori si marcat cu banda.

Competitia va beneficia de asistenta medicala pentru cazuri de accidentari.

5.2. Conditii administrative (generale)

In conformitate cu legislatia in vigoare, organizatorii vor face publice numele castigatorilor si premiile acordate in cadrul acestei competitii. Lista castigatorilor va fi publicata online, cel tarziu la data de 10 mai 2016, pe www.crosior.ro.

Organizatorii se obliga, de asemenea, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul regulament pana la data inceperii crosului, cu obligativitatea sa anunte modificarile intervenite pe site si la locul de desfasurare a competitiei.